Abhaz-Gürcü Sınırında gerginlik

Abhazya istihbarat Servisi yaptığı açıklamada, sınırı geçerken yakalanan Gürcistan vatandaşı Irakli Kvaratshlelia’nın 10 Mart günü gözaltındayken intihar ederek hayatını hayatını kaybettiğini duyurdu.

Irakli’nin cesedi Ingur nehri üzerinde Gürcü tarafına teslim edildi.

Gürcistan tarafına göre Irakli tutuklandıktan sonra darp edildi. Abhazya Sağlık Bakanlığı’na göreyse Irakli’nin ölümünde şiddet belirtileri yok.

Konu 13 Mart akşamı Cenevre görüşmelerinde de gündeme geldi.

KU/VA


Yorumlar
  1. ANzor

    gürcistan, artık Abhazya’ yı rahat bıraksın… gürcistan’ ın Abhazya diye bir eyaleti yok… Bağımsız Abhazya Devleti var. Ve her daim ona yardıma hazır milyonlarca kardeşi var…

  2. Gürcistanın abhazya diye bir eyaleti yok doğru gürcistanın abkhazeti diye bir bölgesi var kolhisden iberyadan gürcü abhaz mengrel ortak krallığından beri de var gürcistanın milyonlarca mermisi de var herkes haddini bilecek.

    • Abhazya’ ya saldıran gürcülerin bir sıkımlık ümüğü var. Zibidiye ve zibidilerine mermi harcamaya değmez ümüklerini kamalarla keserler. Zibidilere cevaptır. gürcüstanın Abhazyası yok. yiyorsa denerler…abd’ nin eyaleti gürcüstan var…. 2008′ de nasıl gıçlarının arkasına bakmadan kaçtıklarını gördük… Çeçen disaporasının gürcünün önüne geçip gürcüden önce gürcüleri savunduğunu gürcülerinden kaçtığını UNUTMADIK…