Kafkasyalı muhacir çocuklara kırtasiye yardımı

Kafkas Vakfı, 2019-2020 eğitim-öğretim dönemi başlarken Türkiye’deki Kafkasyalı muhacir öğrencilere yönelik kırtasiye yardım kampanyası başlattı.

Ajans Kafkas’a konuşan vakıf yetkilileri, “Kafkasyalı Muhacir Çocuklara Kırtasiye Yardımı” başlıklı yardım organizasyonu ile ilgili bilgi verdiler.

Türkiye’deki Kafkas muhacirlerini anlatan Kafkas Vakfı Genel Sekreteri Veysel Arıhan, “1990’lardan itibaren Kafkasya’dan Türkiye’ye savaşlar ve çeşitli nedenlerden dolayı aileler göç ettiler. Burada kadınlar, çocuklar ve yaşlıların ağırlıkta olduğu bir muhacir grubundan bahsediyorum. Bu göç hala devam ediyor ve hem adaptasyon hem de maddi konularda çeşitli sıkıntılar oluşabiliyor. Bunun çocuklara, çocukların okuldaki durumlarına yansıması gibi boyutları var. Yardım organizasyonuyla maddi yetersizlik kaynaklı olumsuzlukları minimuma indirmeyi amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yardım kampanyasıyla ilgili bilgi veren Kafkas Vakfı Kadın Kollarından Gupse Demirağ, “Daha öncesinde Kafkasyalı muhacirlere yönelik olarak Ramazan ayında kumanya yardımı ulaştırmıştık, şimdi de eğitim-öğretim dönemi öncesi kırtasiye yardım kampanyasını başlatıyoruz. Kafkasyalı muhacir çocukların ortalama bir öğrencinin ihtiyaç duyduğu kırtasiye malzemelerine okul başlamadan sahip olması gerekiyor. Amacımız özetle bunu gerçekleştirmek.” dedi.

Kırtasiye yardım paketinin içeriğinden bahseden Kafkas Vakfı Kadın Kollarından Hilal Bat, “Yardım paketi ihtiyaç listesine göre 125 TL olarak belirlendi. Kırtasiye paketinde tam olarak; okul çantası, kalem kutusu, çizim seti, metal kalemlik, 24’lü kuru boya kalemi, 12’li pastel boya, 5 adet defter, makas, etiket, ataş, defter kabı, 10 adet kurşun kalem, 5 adet kırmızı kalem, 3 adet silgi ve kalemtraş malzemeleri olacak. Çocukların öncelikle ihtiyaç duydukları malzemeler bunlar.” diye konuştu.

Kampanyanın yeni başladığını ifade eden yetkili isimler, malzemelerin dağıtımı sırasında alanda olacaklarını ve çocuklara bizzat kırtasiye malzemelerini ulaştıracaklarını belirttiler.

“Kafkasyalı Muhacir Çocuklara Kırtasiye Yardımı” için bağışlar, Kafkas Vakfının Fatih’teki genel merkezine gidilerek elden, internet üzerinden online olarak ya da vakfın 0212 531 25 66 numaralı telefon numarasından detaylı bilgi alınarak yapılabiliyor.