2013 yılında Çeçenyada terör olayı yaşanmadı

Çeçenya içişleri bakanlığı: 2013’de ülkede tek bir terör eylemi yapılmadı.

2013’de Çeçenya bölgesinde tek bir terör eyleminin olmadığı ülke içişleri bakanı Ruslan Alhanov tarafından açıklandı.

 

Ülke içişlerinden yapılan açıklamada ,2013’de silovik kurumları mensuplarınca 28 direnişçinin öldürüldüğü, 54 yer altı örgüt katılımcısı ve yandaşının gözaltına alındığını veya teslim oldukları kaydedildi.

 

Çeçenya içişleri bakanlığı temsilcisi “ Geçen yıl içinde ülkemizde herhangi büyük bir terör eylemi yaşanmadı. Bu, öncelikli olarak ülke güvenlik organlarının başarılı faaliyetlerine bağlı . İfade edilen dönem içinde 28 aktif yer altı örgüt üyesi yok edildi. Aralarında saha komutanları Hüseyin ve Müslim Gakayev, Adam Huşalayev, Tamerlan Lorsanov ve Rustam Saliyev de yer aldı. Yürütülen özel-arama operasyonlarında 37 direnişçi ele geçirildi ve 17 eski direnişçi ile yandaşı da teslim oldu” açıklamasında bulundu.

 

2013’de Çeçenya güvenlik organlarının tek bir terör eyleminin başarılmasına izin vermediğini, ülke parlamentosu önünde yapmış olduğu senelik raporunda ülke içişleri bakanı Ruslan Alhanov da ifade etti.

 

Alhanov “ Terör eylemleri, daha başka ekstremist eylemler ve toplum düzenini bozan ihlallere de izin verilmedi. Ortak önlemler sayesinde kayıtlı suç sayısının azaltılması başarıldı” dedi.

 

Kavkazki Uzel,AjansKafkas