Düne ve bugüne çıplak bakmak

Kimseyi suçlamıyorum; içimizdeki binbir ihanete rağmen eldekiyle yapılabilecek yapılıyor.

Ancak ‘M.Kemal Musul-Kerkük’ü verdi, haindir’ diyenlere söylemek isterim ki bugün ordumuz Suriye’de olmasına rağmen yakılıp yıkılan Halep’e müdahale edemiyoruz, ‘Esad’ı devirmek için girdik’ lafını geri almaya mecbur oluyoruz ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunduğumuzu ifade etmek zorunda kalıyoruz.

Amerikancı Kürt koridorunu kestik fakat üç ay geçmesine karşılık hala El Bab’a giremedik, Münbiç’e yaklaşamadık. Evet, Sincar bölgesi Pkk’ya geçerse oraya müdaheleyi göze almış durumdayız ama Musul-Kerkük’ten çok çok uzağız.

Yarın herşey değişebilir elbet. Sadece hatırlatmak istedim; bu işler çok zor, çetrefil, binbir hesaba dayanıyor.

Tarihteki olayların objektif olarak analiz edilmesini sabote eden bazı kendini bilmezleri uyarmak istedim. Mustafa Kemal Paşa hain falan değildir. Muazzam bir Osmanlı kurmayıdır ve yapılabilecek şeyleri yapmıştır; orduları dağıtılmış, üstsüz başsız, silahsız, çok uzun yıllar cepheden cepheye heder olmuş bir toplumu tekrar savaşmaya motive etmiş ve Ankara’ya kadar gelen İngiliz destekli Yunan ordusunu süpürmeyi başarmıştır. Öte yandan Sivas’ı bile içine alan özerk bir Ermeni bölge planını da hayata geçirtmeyerek bugünkü vatanın bizim olmasını sağlamıştır. Ölmeden bir yıl evvel hasta haliyle Adana ve Mersin’de Hatay’ın alınmasına yönelik askeri tatbikat yönetmiş ve bugün Amerikancı Kürt koridorunun önündeki en büyük engel olan Hatay’ı vatana katabilmistir.

SiyasetTarih

Bu makalede yer alan görüşler yazara aittir ve Ajans Kafkas'ın editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Diğer Köşe Yazıları