Kaffed Başkanı Yaşar Aslankaya başkanlık görevinden ayrıldı

Kafkas Dernekleri Yönetim Kurulu’nun konu ile ilgili yapmış olduğu açıklama şöyle: KAFFED Genel Başkanı Sayın Yaşar Aslankaya 18-20 Şubat tarihleri arasında bir heyetle birlikte Maykop’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.Bu sırada Türkiye’de, Yerel Seçimlere ilişkin listeler 19 Şubat’ta YSK’ya teslim edildi.

Genel Başkan Yaşar Aslankaya, bu listelerde Yenimahalle Belediye Meclis Üyeliği listesine Büyükşehir Belediye Meclisi’ne girebilecek sıradan alınmıştır.
Teamül gereği Genel Başkan Yaşar Aslankaya, siyasi tecrübe sahibi çeşitli kanaat önderleriyle istişare ettikten sonra KAFFED Yönetim Kurulu ile konuyu değerlendirmiştir.
Bu değerlendirmeler neticesinde, KAFFED Yönetim Kurulu, Yaşar Aslankaya’nın Federasyon Başkanlığı’ndan ayrılarak, AK Parti Listesinden siyasete devam etmesinin mevcut şartlarda daha uygun olacağı sonucuna varmıştır.
Genel Başkanımız Yaşar Aslankaya, 5,5 yıldır sürdürdüğü Federasyon Genel Başkanlığı görevinden istifa etmiştir.
Yönetim Kurulu, 3 Mart 2019 tarihinde toplanarak, ilgili mevzuat hükümleri gereğince zorunlu Olağanüstü Genel Kurul sürecini ve diğer hususları karara bağlayacaktır.
Sayın Yaşar Aslankaya’ya topluma çeşitli kademelerde  yaklaşık 40 yıldır sürdürdüğü hizmetleri ve Federasyonumuza katkıları için teşekkür ediyor; çıktığı bu yolda başarı diliyoruz.
KAFFED YÖNETİM KURULU
Kaynak: Kafkas Dernekleri Federasyonu