Rusya: Halep’teki saldırıda yaralanan bir Rus hemşire kurtarılamadı

Suriye’nin Halep kentinde yer alan Rusya’ya ait askeri bir hastaneye muhalif militanlar tarafından düzenlenen bombardıman sonucunda hayatını kaybeden Rus sağlık görevlilerinin sayısı 2’ye yükseldi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, saldırıda yaralanan bir hemşirenin hayatını kaybettiğini açıkladı. Rus ve Suriyeli doktorların hemşireyi hayatta tutmak için ellerinden gelen tüm çabayı gösterdiğini kaydeden Konaşenkov, Rus hemşirenin aldığı ağır yaralar nedeniyle kurtarılamadığını söyledi.

‘RUS ÇOCUK DOKTORUNU YAŞATMAK İÇİN ÇABALAR DEVAM EDİYOR’

Konaşenkov, sağlık görevlilerinin saldırıda yaralanan Rus çocuk doktorunu yaşatmak için yoğun çaba sarf ettiğini de belirtti.

‘ULUSLARARASI TOPLUM, RUS DOKTORLARIN KASITLI ŞEKİLDE ÖLDÜRÜLMESİNİ KINASIN’

Öte yandan Konaşenkov, uluslararası toplumdan ve kurumlardan Halep’teki Rus askeri doktorların kasıtlı şekilde öldürülmesini kınamalarını talep ettiklerini söyledi.

‘FAİLLER VE AZMETTİRİCİLER CEZALARINI ÇEKMEK ZORUNDA’

“Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay örgütlerinden, Sınır Tanımayan Doktorlar’dan ve diğer uluslararası kuruluşlardan Halep sakinlerine yardım eden Rus askeri doktorların kasıtlı şekilde öldürülmesini kınamalarını talep ediyoruz” diyen Konaşenkov, Rusya Savunma Bakanlığı’na ait hastaneye düzenlenen saldırının tüm failleri ve azmettiricilerinin hak ettikleri cezayı çekmek zorunda olduğunu ifade etti. ‘Halep’teki Rus hastanesine düzenlenen bombardımanda bir doktor öldü’ Suriyeli muhalif militanlar, bugün Rusya Savunma Bakanlığı’nın Halep’te kurduğu hastaneye saat 12.21-12.30 arasında saldırı düzenlemişti. Bombaların hasta kabul bölümüne düşmesi sonucunda bir Rus doktor hayatını kaybederken, iki sağlık görevlisi de ağır yaralanmıştı. Hastaneye gelen siviller arasında da yaralananlar olmuştu. Rus askeri doktorlar, Halep’in doğusunda militanlardan geri alınan mahallelerin sakinlerine tıbbi yardım sunmaya başlamıştı. Doktorların kurdukları klinikte, çocukların tedavi edilmesi için bir bölüm, ameliyathane, yoğun bakım odası, laboratuvar ve röntgen birimi yer alıyordu.

Kaynak:Sputnik