Türkiye’den gelen kabak, domates ve narlar imha edildi

Rusya tarım ürünleri denetim ajansı Rosselhoznadzor’dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’den Rusya’ya ihracatı yasak olan kabak, domates ve narların imha edildiği belirtildi.

Moskova yakınlarındaki kontrol noktasında denetlenen bir TIR’ın içerisinde Polonya’dan getirilen elma ve Türkiye’den getirilen kabak, domates tespit edildi. Üç çeşit ürünün toplam ağırlığı 11,5 ton olarak belirtiliyor. Rusya’ya ihracatı yasak olan bu ürünler imha edildi.

Aynı gün, Türkiye’den gelen 68 kg. nar (10 koli) Rusya’nın Hakasya bölgesinde gerçekleştirilen kontrollerde tespit edilerek imha edildi.

Rusya, uçak hadisesinden birkaç gün sonra (30 Kasım 2015) Türkiye’ye karşı alınan tedbirler kapsamından Türkiye’den meyve-sebze ithalatını yasaklamıştı. Putin’in en son Türkiye ziyaretinin ardından ise yasakların bir kısmı kalktı. Rusya’da yetiştirilemeyen bazı meyvelerin Türkiye’den ithalatının önü açıldı. Bu kapsamda portakal, greyfurt, mandalina, kayısı, şeftali ve kara erik gibi bazı meyvelerin Türkiye’den Rusya’ya gönderilmesi serbest. Domates, nar ve kabak dahil, birçok sebze ve meyve için ise yasaklar devam ediyor.

Kaynak: HaberRus