Deprem bölgesindeki teşekkür yemeği birlik ve beraberlik mesajı ile sona erdi

6 Şubat depremi üzerinden dokuz aylık bir zaman geçti. Afetin boyutu ve o zamanki ağır koşullar düşünüldüğünde bölgeyi zor günlerin beklediği aşikardı. Geçen bu süre zarfında yardımlarla bölge ayağa kalkmaya çalıştı. Sivil toplum kurumları adeta bir yarış içinde ellerinden geldiği ölçüde sınırlarını ve imkanları zorlayarak cansiperane bir duruş sergiledi. Kurumlar ilk günkü gibi olmasa da bölgede yardımlarını sürdürmeye devam ediyor.

Afetin ilk zamanlarını düşündüğümde durum adeta bir zorluklar silsilesiydi. Bir yandan insanlar yardım yapmaya çalışıyor bir yandan da yapılan yardımların koordineli ve sağlıklı bir şekilde yürütülmesi gerekiyordu.

Yüzyılın bu büyük afeti hiç şüphesiz meşakkatli ve zor bir süreçti. İşte bu meşakkatli süreci deprem bölgesindeki gönüllü ve muhtarlarımızın gayreti ile sağlıklı bir şekilde yürüttük. Hem depremzede olmaları hem de bu meşakkatli süreci fedakârlıkla yürütmelerinden dolayı muhtar ve gönüllülerimiz her türlü övgüyü hak ediyor.

Sivil toplumun en önemli ayağını gönüllüler oluşturmaktadır. Gönüllü yönetimi ise sivil toplumun ana kaynağı ve olmazsa olmazıdır. Bu yönetimi sağlıklı bir şekilde yürüten STK’lar her zaman daha faydalı işler yürütür ve sürdürülebilir projelere imza atar.

Bizler de; Kafkas Vakfı, Kafkas Dernekleri Federasyonu ve Fransa Vakfı olarak deprem bölgesinde yürüttüğümüz projenin birinci etabının sonlanması ile gönüllülerimize bir teşekkür yemeği organize etmeyi planladık. Yaklaşık dokuz aylık sürede yılmadan, yorulmadan çalışan binlerce gönüllümüz oldu. Gönüllülere yapılan bir geri dönüşün, teşekkürün, bir tebessümün bile son derece büyük önemi vardı. Bizler de bu niyetle bu teşekkür yemeğini planladık.

Bu sürede gönüllü ve muhtarlarımızın varlığı bizlerin işini kolaylaştıran en önemli etmen oldu. Ailelerinden ve işlerinden fedakârlık yapan gönüllülerimize ve muhtarlarımıza bir nebze olsun moral olması açısından düzenlediğimiz bu etkinlikte birlik ve beraberliğimizin önemini ve toplum olarak kötü günleri beraberce, el ele atlatmanın ne kadar anlamlı olduğunu anladım.

Bu kapsamda 14 ekim 2023 Cumartesi günü Göksun Fındık Köyü’ndeki Taşkonak Restoranda planladığımız program dolu dolu ve samimi bir ortamda gerçekleşti. Program sürecinde gönüllülerimizin ve muhtarlarımızın en çok altını çizdiği ve gururla anlattıkları mesele ise; toplumun bu zorlu sürede kendilerini yalnız bırakmamsı ve sahip çıkmasıydı.

Tarihimizin zorlu devirlerinde, birliğimizin her zaman toplum dinamizmini kuvvetlendirdiği, aidiyet bilincini arttırdığı aşikardır. Zor ve çetin günlerin yıkıcı tarafları olduğu gibi hiç şüphesiz yapıcı ve birleştirici tarafları da vardır. Gördüğüm kadarıyla bu acı ve zor günler birlik olma duygumuzu arttırarak beraberliğimizin ne kadar güzel olduğunu hatırlattı.

Program, plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle samimi bir atmosferde birlik ve beraberlik mesajları ile sona erdi. İnşallah güzel günlerde buluşmak dileğiyle.

Programa iştirak eden kıymetli gönüllülerimize, muhtarlarımıza, organizasyonda emeği olan Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sayın Ümit Dinçer’e ve Yönetim Kurulu üyelerine ve Fransa Vakfı yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum.

Bu makalede yer alan görüşler yazara aittir ve Ajans Kafkas'ın editöryel politikasını yansıtmayabilir.
Diğer Köşe Yazıları